Μετεκτύπωση

 

Αμέσως μετά την εκτύπωση στο χαρτί και πριν λάβετε στα χέρια σας το τελικό προϊόν, σειρά έχουν οι μετεκτυπωτικές εργασίες που βάζουν την τελευταία πινελιά στην εργασία σας.

Βιβλιοδεσία

 

> Κάθε project χρειάζεται τη δική του μετεκτυπωτική διαδικασία με τη βασικότερη να είναι η βιβλιοδεσία που γίνεται σε έντυπα όπως βιβλία και κατάλογοι.

 

 Με τις βιβλιοδεσίες που πραγματοποιούμε καλύπτουμε κάθε εκτυπωτική εργασία, και περιλαμβάνονται οι παρακάτω:

• Βιβλιοδεσία με συρραφή ράχης (καρφίτσα): ιδανική επιλογή για τη βιβλιοδεσία εντύπων έως 80 σελίδων. Ενδείκνυται για φυλλάδια, καταλόγους, τετράδια, περιοδικά.

• Βιβλιοδεσία με σπιράλ: ιδανική λύση για έντυπα που προορίζονται για πολύ συχνή χρήση, λόγω της μεγάλης αντοχής του σπιράλ. Ενδείκνυται για ημερολόγια και εγχειρίδια.

• Βιβλιοδεσία ραφτή / κολλητή: η πιο δυνατή και ανθεκτική βιβλιοδεσία, εφαρμόζεται σε βιβλία πολλών σελίδων. Μετά την εκτύπωση των τυπογραφικών φύλλων, ακολουθεί το δίπλωμα και η σύνθεση ώστε κάθε σελίδα να έχει τη σωστή αρίθμηση. Στη συνέχεια όλη η σύνθεση ράβεται, και αφού προστεθούν τα εξώφυλλα κολλιέται με κόλα εσωτερικά στη ράχη.

• Βιβλιοδεσία κολλητή: Στην κολλητή βιβλιοδεσία δε ράβονται οι σελίδες, μετά τη σύνθεση και αφού προστεθούν τα εξώφυλλα γίνεται κόλληση εσωτερικά στη ράχη.

Πλαστικοποίηση

 Εκτός από τη βιβλιοδεσία, στις εργασίες αυτές εντάσσεται και η πλαστικοποίηση με σκοπό να παραμένει η εκτύπωση ανθεκτική στη φθορά, αλλά ταυτόχρονα να αποκτήσει το χαρτί μια υφή γυαλιστερή ή ματ, ανάλογα με την πλαστικοποίηση που θα επιλεχθεί.

Θερμοτυπία

 Άλλη μια μετεκτυπωτική εργασία που πραγματοποιούμε είναι η θερμοτυπία όπου εφαρμόζεται στο χαρτί ένα πολύ λεπτό φιλμ αλουμινίου χρυσό, ασημί ή άλλα χρώματα, εξού και ονομάζεται μεταλλοτυπία. Αυτή η μέθοδος προσδίδει σε κάθε έντυπο, κατάλογο ή βιβλίο στο οποίο εφαρμόζεται μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας.